Van het veld tot de akker

18 maart 2013

“Van het veld tot de akker” is competentie- en vaardigheidstraining voor jongeren uit het deeltijds onderwijs. Met een vierdaags-traject dat over een periode van 2 maanden wordt afgewerkt, krijgen jongeren verschillende situaties waarin ze leren omgaan met waarden, regels, kritiek maar ook met elkaar. Het programma bestaat uit:

Dag 1: Bezoek KRC Genk – Deel 1

 

  • Tijdens dit bezoek leren ze KRC Genk als functionerend bedrijf kennen (verschillende functies die er zijn, verantwoordelijkheden, organisatie, enz…) plus krijgen ze te horen hoe gedisciplineerd spelers van KRC Genk leven in functie van hun beroep.

Dag 2: Bezoek KRC Genk – Deel 2

 

  • Tijdens dit bezoek wordt een training bijgewoond en kunnen de jongeren achteraf een interview afnemen van enkele spelers. Het thema is doorzettingsvermogen en respect en de jongeren dienen de zienswijze van de spelers te reflecteren op hun eigen situatie.

Dag 3: Bezoek KRC Genk – Deel 3

 

  • Na een bezoek aan het voetbalbelevingscentrum “GoalMine” wandelen de jongeren de mijnterril op. Hier worden ze meteen getest op hun doorzettingsvermogen, elkaar motiveren, enz.

Dag 4:    Bezoek “Ommersteyn”

 

  • Het veld wordt ingeruild voor de akker en de jongeren doen een dag werkervaring op in de boerderij “Ommersteyn”. Hier ervaren ze hoe het is om te werken, samen te werken, verplichtingen en taken na te komen, enz..