The Senior Army

18 maart 2013

De oudste supportersgroep van het land werd gelanceerd door KRC Genk op 25 februari 2013. Ze bestond oorspronkelijk uit 10 leden die samen een gemiddelde leeftijd van 69,2 jaar hadden en draagt de strijdvaardige naam “The Senior Army”. 

De doelstelling van het concept “The Senior Army” is tweeledig. Enerzijds wilt de club haar respect en dankbaarheid tonen aan haar senior-supporters die vaak al 25 jaar lang (sinds het ontstaan van KRC Genk) de club volgen door weer en wind. We vinden het schitterend dat deze mensen de club al zo lang volgen of op deze leeftijd nog de stap zetten tot het aankopen van een abonnement. Via “The Senior Army” krijgen we een zicht op hun beleving en kunnen we waar nodig sleutelen om ook voor deze doelgroep de meest aangename wedstrijdbeleving te bezorgen. 

Anderzijds is dit ook een project met een sociaal-maatschappelijke boodschap. Op 5 jaar tijd zal het aantal senioren in Genk stijgen met maar liefst 92%. Daarnaast is eenzaamheid bij senioren een sterk opkomend fenomeen in onze drukke maatschappij. Voetbal is een schitterend middel om senioren uit hun huis te halen, samen te brengen onder mensen en hun gedachten te laten verzetten. Met dit project hoopt de club mensen te inspireren om voetbal te gebruiken als hefboom tot sociaal contact.

Nadat de eerste 10 leden van The Senior Army tijdens de play-offs van 2012-2013 als promo-team werden ingezet om aandacht te verkrijgen voor het project, rolt het nu verder uit. The Senior Army heeft haar eigen uitvalsbasis in het FRZA! Fan Center in Toermalien (Woonzorgcentrum in Genk) en verzamelt daar elke wedstrijd van KRC Genk zoveel mogelijk senioren. Om te supporteren voor KRC Genk, maar ook om samen te zijn, nieuwe mensen te leren kennen en uit hun isolement te breken.

Lid zijn van The Senior Army is gratis (geen lidgeld) en brengt geen verplichtingen met zich mee. Je kan dus vrijblijvend kiezen om wedstrijden te komen kijken in het FRZA! Fan Center of in het stadion (met eigen abo of eigen ticket). Je wordt als lid wel op de hoogte gehouden van de mogelijkheden en eventuele initatieven naast de wedstrijden.

Als je interesse hebt om samen met The Senior Army wedstrijden van KRC Genk te bekijken, kan je een mailtje sturen naar info@frza.be om meer informatie te ontvangen over de volgende bijeenkomst.