Playing for success

18 maart 2013

“Playing for success” is een grensverleggend project voor leerlingen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar die “uit de boot” van het onderwijs dreigen te vallen door factoren als weinig zelfvertrouwen, een laag zelfbeeld, onvoldoende motivatie, moeilijke thuissituatie, socio-emotionele moeilijkheden,....PfS brengt deze leerlingen samen in een “PfS Centrum”, een uitdagende en inspirerende plek buiten school en in dit geval de professionele sportomgeving in het stadion van KRC Genk, om ze daar binnen die omgeving te stimuleren en prikkelen door thematisch te werken.


Een PfS traject is kosteloos voor de deelnemers, duurt 8 tot 10 weken en bestaat uit wekelijks 2 tot 3 intensieve uren in het PfS centrum. Ondertussen blijven de leerlingen gewoon school lopen. Het PfS gebeuren vindt plaats op vrijwillige basis, buiten schooltijd, en loopt in samenwerking met de verschillende scholen uit de regio. 

Na een eerste succesvol traject van 9 weken met leerlingen uit de scholen De Bladwijzer, Stippestap, Sint Jozef Jongens, Sint Jozef Meisjes en Sint Albertus in het najaar van 2013, zijn de voorbereidingen nu gestart voor een nieuwe sessie te laten plaatsvinden in het voorjaar van 2014!

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN

20 december 2013

Uitreiking Diploma "Playing for Success"

Eerste traject "Playing fo Success" zit er op!