KRC Homeless Team

18 maart 2013

Het project “Belgian Homeless Cup”

De Belgian Homeless Cup is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen, georganiseerd door de vzw Belgian Homeless Cup met de steun van de Vlaamse overheid.
Voetbal wordt hier gebruikt als hefboom om de kwetsbare groep van dak- en thuislozen te betrekken in een positieve dynamiek.

 Binnen deze dynamiek kan de thuisloze weer vertrouwen en sociale vaardigheden verwerven en bovenal het geloof en vertrouwen in een nieuwe toekomst. Zij worden actoren, als spelers op het veld en als leden van een groep. Deze aanpak stelt hen in de mogelijkheid om hun problemen aan te pakken, doordat ze baas leren worden over hun eigen problemen.

De deelnemende stad (hulpverleningsorganisaties, stadsdiensten en profclubs) organiseert wekelijkse trainingen en andere activiteiten om het Homeless Team klaar te stomen voor de drie landelijke tornooien en de sociale jurering, georganiseerd door de Belgian Homeless Cup.
De winnaar, op zowel sociaal als sportief vlak, mag België vertegenwoordigen op de Homeless World Cup, de jaarlijkse internationale voetbalcompetitie (WK) voor dak- en thuislozen.

Het KRC Homeless Team

KRC Genk ondersteunt een eigen Homeless Team in samenwerking met VZW De Sfeer uit Genk. De trainer van het team is Mustafa Harraq, begeleidingsconsultent bij het ACV en tevens winnaar van de Limburgse Integratieprijs. Wekelijks komen ze samen op dinsdag voor hun training op de velden van KRC Genk. Naast het sportieve worden de spelers betrokken in tal van groepsactiviteiten, workshops, enz. waarin ze allen verschillende waarden bijleren.

Dat het project een succes is kan je uit verschillende dingen afleiden: De groep is doorheen de tijd enorm naar elkaar toegegroeid en werkt samen voor een betere toekomst. Maar liefst 18 spelers hebben doorheen het project werk gevonden doordat ze hun toewijding en inspanningen voor het KRC Homeless Team konden voorleggen aan potentiële werkgevers. En hun vooruitgang is niet onopgemerkt voorbijgegaan: op 15 november 2012 mochten ze, op vraag en als beloning van coach Mario Been, een wedstrijdje voetballen tegen het A-Team. Een ervaring waarbij iedereen winnaar was!

Bovendien is de groep Belgisch kampioen geworden als eindwinnaar van de Belgian Homeless Cup. Dit levert hen meteen en plaatsje op in de "Homeless World Cup" welke in augustus zal plaatsvinden in Polen. Het KRC Homeless Team zal daar dus België vertegenwoordigen in de strijd om de wereldtitel!

Dit project geniet de steun van Provincie Limburg.

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN

31 januari 2014

FRZA! lanceert nieuw tewerkstellingsproject

FRZA! lanceert "Score your goal"

11 juni 2014

Volg de finaledag van het KRC Genk Homeless Team

Volg de finaledag van het KRC Genk Homeless Team

07 augustus 2013

KRC Homeless Team op WK

Homeless World Cup 2013

12 augustus 2013

KRC Homeless Team verslaat Sloveniƫ!

Eerste poulewedstrijd eindigt op 10-6