Gezond scoort!

18 maart 2013

Gezond eten en voldoende bewegen is onnoemelijk belangrijk…zeker voor kinderen want jong geleerd is oud gedaan! KRC Genk wil haar steentje bijdragen in het sensibiliseren van kinderen via het project “Gezond scoort” en werkt hiervoor samen met verschillende scholen. Kinderen uit de eerste graad secundair onderwijs worden via een programma begeleidt tot gezond eten en goede bewegingsgewoonten.

Programma

Het start allemaal op het stadion van KRC Genk. De kinderen worden uitgenodigd en krijgen een eerste “clinic” en er wordt een nulmeting gedaan in de vorm van een vragenlijst plus gezondheid- en fitheidstesten. Tegelijkertijd gaan ze een overeenkomst aan met een speler van KRC Genk waarin ze beloven zich in te zetten voor het project.

Vervolgens wordt er gedurende een bepaalde termijn ingespeeld op het hele gebeuren tijdens de lessen op school. Er worden verschillende initiatieven gedaan rond gezondheidsthema’s, er zijn specifieke lessen lichamelijke opvoeding, er worden workshops gegeven op school met aanwezigheid van KRC spelers en ook de KRC Clubdokter komt langs om een voordracht te geven.

Als afsluiter is er de eindclinic waarbij de kinderen opnieuw worden getest, ditmaal op hun vooruitgang, alvorens ze een diploma ontvangen uit handen van een speler.

Het volgende traject van "Gezond Scoort" zal aanvangen in het voorjaar van 2014. Interesse om met jouw school mee te doen? Laat het ons weten met een mailtje!