De welzijnscup

11 april 2016

Reeds verschillende jaren werkt KRC Genk samen met organisaties als Jongenstehuis Don Bosco, Bethanië Genk (kinderen met gedrags- en emotionele problemen), Gigos (jeugdwelzijnswerk), ... Er werden verschillende trajecten opgestart met de verschillende organisaties, maar allen met hetzelfde doel "de kracht van voetbal gebruiken als methodiek". Om de krachten te bundelen, werd er van de individuele projecten overgeschakeld naar één gemaanschappelijk project, De Welzijnscup!

Deze welzijnscup werd in het seizoen van 2012-2013 in het leven geroepen. Gedurende het volledige seizoen speelden de kinderen een competitie tegen elkaar, waarin ze uitkomen voor hun organisatie. Tweewekelijks wordt er een speeldag afgewerkt op woensdagnamiddag op de terreinen van KRC Genk. Natuurlijk spelen de jongens dan in de uitrusting va KRC Genk, voor velen een enorme eer.

De welzijnscup draagt op twee vlakken bij door deze kinderen en organisaties. Enerzijds leren ze door het voetballen omgaan met winst/verlies, respect voor elkaar en de tegenstander, teamwork en het naleven van afspraken. Anderzijds wordt "het mogen voetballen op KRC Genk" meegenomen in de dagelijkse werking en ervaren begeleiders dat de kinderen het als een beloning zien. Hierdoor is er een extra inspanning van de kinderen in de dagelijkse omgeving.

Als je ziet hoe een kind met gedragsproblemen (door een moeilijk verleden) lacht en speelt met teamgenoten, maar ook de bal klaarlegt voor de tegenstander, of dat een kind tegen de kibbelende tegenstanders zegt om geen ruzie te maken, dan kunnen we als KRC Genk alleen maar trots zijn op de vooruitgang van deze kinderen binnen het project!

We zijn daarnaast ook trots dat "ROTARY GENK" mee als partner in dit verhaal stapt. Zij voorzien enkele leuke extraatjes en een mooie fundraising voor deze welzijnscup. Een dikke merci aan Rotary Genk om dit project mee mogelijk te maken!

ECA AWARD 2013

Na het eerste traject kregen we een schitterende waardering. Op maandag 9 september 2013 ontving KRC Genk de presitgieuze Europese ECA Award voor "Best Community & Social Responsability Programma 2013" voor dit project. We stonden op het podium naast Europese grootheden als Bayern Munchen (Best European Club), Borussia Dortmund (Best Progression) en Juventus (Best Achievement). Als eerste Belgische club die de prijs ontvangt, is dit een prachtige waardering voor het bewust project, maar ook voor het jarenlange werk dat KRC Genk heeft geleverd op community vlak. Het is een teken dat de ingeslagen weg de juiste is en deze moet worden voortgezet naar de toekomst. 

GERELATEERDE NIEUWSBERICHTEN

13 juni 2016

U8 KRC Genk steunt De Welzijnscup

De U8 van KRC Genk steunen FRZA! project De Welzijnscup met een leuke bijdrage!

01 juni 2016

Gigos Zwartberg op de Pro League Schools Cup

Gigos Zwartberg zakte op 28 mei af naar de Friethiel voor de Schools Cup van de Pro League.

27 april 2016

Afsluiter 'De Welzijnscup'

Vandaag stond er de afsluiter van De Welzijnscup powered by Rotary Club Genk van FRZA! op het programma.

10 september 2013

Prestigieuze ECA Award voor "De Welzijnscup"

Prestigieuze ECA Award voor "De Welzijnscup"

20 september 2013

Tweede editie Welzijnscup van start

Tweede editie Welzijnscup van start